31. aug. 2010

VISSTE DU AT...

Heija <3

Da skal jeg ha en liten VISSTE DU AT..., der jeg tenkte jeg skulle skrive litt forskjellige ting, som folk kanskje ikke visste!
Det kan være alt fra dyr, mennesker, filmer, ja, osv...
Litt ting som er litt spesielt, ekkelt og morsomt å vite!

SHAMPOO
Visste du at shampoo ble kjent så tidlig som i 1762.
Shampoen ble laget i Storbritannia av Sake Dean Mahomed. Han startet ca på 1800-tallet en butikk sammen med sin irske kone. Butikken ble kaldt: "Mahomed's Steam og Damp Sea Water medisinert Baths" i Brighton, England.
Hans bad var som tyrkiske bad der kundene mottok en indisk behandling av sjamponering, som betyr terapeutisk massasje. Han ble utnevnt til «Sjamponering Surgeon".



Flaskene over er fra den tiden shampoo ble laget for første gang!



Og sånn ser de fleste ut i dag!

TIGERHAI

Visste du at tigerhaien er det 3.største rovdyrhaien ?
Det er faktisk funnet som for eksempel nummerskilt til biler eller biter av gamle bildekk i fordøyelsessystemt til tigerhaien.



FOTBALL

Visste du at det er over 240 millioner mennesker som spiller fotball, og det i over 200 land. Det er sykt mange spillere spør du meg!
Fotball for kvinner ble, med unntak av noen sporadiske kamper, for første gang systematisert i kjølvannet av første verdenskrig, da flere kvinner som jobbet på verksteder for krigsproduksjon startet egne bedriftslag. Det vil vel si at det var ganske sent før kvinner fikk begynne å spille fotball. (noen av ordene er litt vanskelig å forstå)



Kommer vel flere VISSTE DU AT...

- Hva synes du om dette ?
- Burde jeg gjøre dette oftere ?


Klemzz Lisa <3

1 kommentar:

Maiken B sa...

Kult, du burde fortsette med dette veldig spennedes å lese! elsker bloggen din snuppa, ska bli flinkar å kommenter ass <3 ;* du e bæst! fler burda ha kommentert den hærlige bloggen din cutie <3 utrolig gla idæ Lisa bjm : ) <3

- Maiken B <3