Her kommer den:
Kanelboller
ca. 45 stk
Ingredienser
150 g smør eller margarin
5 dl melk
50 g gjær
1/2 ts salt
1 1/2 dl Sukker
2 ts malt kardemomme
ca. 13 dl hvetemel
Fyll
100 g smør eller margarin
1 dl Sukker
3 ss kanel
Pensling
egg
Garnering
Perlesukker
1. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken og varm opp til 37 °C (fingervarmt).
2. Smuldre gjæren i bollen og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett resten av væsken.
3. Tilsett salt, sukker, kardemomme og 2/3 av melet. Arbeid deigen blank og smidig. Tilsett mer mel og kna deigen til den slipper bollen. La heve under klede til dobbel størrelse, 20-30 minutter.
4. Bland sammen ingrediensene til fyllet.
5. Ta deigen over på et melet bakebord og kna den smidig.
6. Del deigen i to deler. Kjevle hver del til en rektangulær leiv. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i biter. La heve under klede i 30 minutter.
7. Sett ovnen på 250 °C. Pensle bollene med pisket egg. Strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter.
8. Avkjøles på rist under klede.

2 kommentarer:
tusen takk<3for at du la ut oppskriften.
mmm:D
så godt ut ja <33
må vel test ut oppskrifta di da jentami<333
ælskedæ
ML <33
Legg inn en kommentar